BOC Academie

Communicatie voor ICT-ers

Als ICT medewerker ben je dagelijks bezig met focus op inhoud, kwaliteit en het voorkomen of wegnemen van ICT gerelateerde issues. Je wilt probleem in de organisatie kunnen vertalen naar een ICT-oplossing en hier duidelijk over communiceren, maar lang niet alle gebruikers, collega’s en werkgevers begrijpen ICT-taal. Communicatie is zoveel meer dan woorden alleen.

Tijdens deze workshop ga je actief aan de slag vanuit drie perspectieven. Het (de inhoud), Wij (de ander), Ik (wat wil je bereiken).

Na deze workshop:

  • Ben je in staat beter aan te sluiten bij de ander, zodat deze jou beter begrijpt
  • Heb je meer inzicht in jouw emotionele triggers en hoe je deze kunt beheersen
  • Ken je jouw voorkeurs conflicthanteringsstijl en het effect daarvan op
  • Ben je je meer bewust van jouw (non)verbale communicatiestijl
  • Heb je technieken geleerd om nog beter te kunnen doorvragen
  • Kun je beter omgaan met “lastige” klanten/gebruikers en assertief “nee” zeggen

Trainer:

Uw trainer is Mertine Middelkoop. Haar passie is om mensen en teams te inspireren om het beste uit zichzelf te halen, zodat ze met plezier werken en daardoor impact-vol kunnen zijn. Ze is gediplomeerd trainer & coach, met een ICT, onderwijs & projectmanagement achtergrond.

Wat anderen over haar zeggen: ‘Mertine is een gedreven trainer met eindeloos veel energie. Haar interactieve methode zorgt ervoor dat iedereen op zijn eigen manier en tempo kan leren. De workshops van Mertine zijn leuk, leerzaam en anders dan andere workshops die ik heb ervaren.’

Voor wie:

Iedere (aankomend) medewerker van IT-dienstverlenende bedrijven of van een IT-afdeling, die zich wil ontwikkelen op het gebied van communicatie. Denk aan helpdesk en servicedesk medewerkers, beheerders, technische consultants.

Data:

Op verzoek te boeken

Het laatste nieuws